Elektromanyetizma Mühendisliği disiplini içerisindeki çalışma konularım:
- Hareketli Bünyelerin Elektrodinamiği: Hertz Elektrodinamiğinin aksiyomatik yapısı, sınır değer problemlerinin kuruluşu ve kanonik yapılardan saçılma mekanizmalarının incelenmesi.
- Elektrodinamiğin Aksiyomatik Yapısı: Elektrodinamik disiplinin Sürekli Hal Mekaniğini esas alan yapısını karakterize eden alan denklemleri, bunların dayanağı olan postülalar ve temel sonuçları.
- Karmaşık Ortamlarda Dalga Yayılımı: Geometrik ve/veya fiziksel süreksizlik gösteren ortamlarda kılavuzlanmış dalga yayılımı.
- Düz Saçılma Problemleri: Dalga yayılımına uzaydaki çeşitli geometrik ve fiziksel süreksizliklerin etkilerinin incelenmesi.
- Ters Saçılma Problemleri: Ulaşılamayan bir ortamın veya çeşitli cisimlerin fiziksel ve geometrik özelliklerinin yapılan ölçümler yardımıyla yaklaşık olarak belirlenmesi.
- Yüzey Dalgalı Radar Sistemleri: Toprak veya deniz üzerinde konuşlu alıcı/verici anten sistemlerinin tasarımı, yer dalgası yayılımı, iyonosfer ve deniz kargaşalarının modellemeleri, Hedef cisimlerin elektromanyetik modellemeleri, radar kesit alanı hesaplamasına yönelik analitik, asimptotik ve sayısal tekniklerin geliştirilmesi.
- Yere Sızmalı Radar Sistemleri: Yere sızmalı radar sistemleri için Born ve fizik optik yaklaşıklıklarına dayalı kırınım tomografisi tabanlı teknikler. Hava-toprak arayüzeyine yakın olarak yerleştirilmiş yere sızmalı alıcı/verici anten sistemlerinin elektromanyetik modelleri. Yere sızmalı alıcı/verici antenler için hassas ölçüm teknikleri geliştirilmesi, yere sızmalı radar uygulamaları için geniş bantlı sensor tasarımları.
- Sayısal Elektromanyetizma: Rastgele yapılı bünyelerin elektromanyetik analizi yapmak amacıyla geliştirilmiş çeşitli modeller. Özellikle ince tel ve parça yüzey teknikleri ve uygulamaları.
- Biyoelektromanyetizma: Canlı dokuların elektriksel ve manyetik özellikleri, elektriksel davranışları, elektrik ve manyetik alanlara tepkileri; etkin uyarma ve ölçüm tekniklerinin geliştirilmesi; elektromanyetik dalgalarla teşhis ve tedavi amaçlı cihaz ve sistemlerin geliştirilmesi
- Geometrik Optik ve Optik Görüntüleme Teknikleri
- Elektronik Savaş Sistemleri (Genel İlgi)
- Elektromanyetizma Tarihi (Genel İlgi)
Müzik disiplini içerisindeki çalışma konularım:
- Gitar ve Oda Müziği Besteciliği
- Akustik: Sesin titreşimi, yayılımı, enerji akışı, rezonans mekanizması ve müzik enstrümanları gibi kılavuzlanmış ortamlarda ses üretim ve iletim mekanizmaları.
- Ses Sistemleri: Antik Yunan, Ortaçağ, Rönesans Avrupası, Türk, Arap, Uzakdoğu, Batı mikrotonal ses ve dizi sistemleri ile çokseslilik kuramları.
- Müziğin Matematiksel Kuramları: Sayılar teorisi, kombinatorik, grup teorisi vd.